رد شدن به محتوای اصلی

معوقات مزدی کارگران پیمانکاری شهرداری تهران و آتشنشانان زاهدان/ کارگران تهدید به اخراج شدند

 

 


یک عضو شورای شهر تهران از عدم پرداخت معوقات مزدی و بیمه ای کارگران پیمانکاری شهرداری تهران و تهدید آنها به اخراج در صورت اعتراض، خبر داد. همچنین در خبری دیگر جمعی از آتشنشانان زاهدان از عدم پرداخت معوقات سالهای ۹۴، ۹۵ و ۹۶ و مشکلات کاری آتش‌نشانان گلایه داشته و با ارسال نامه‌ای خواستار پیگیری مطالبات معوق خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، یک عضو شورای شهر تهران بر لزوم نظارت شهردار تهران بر پرداخت حقوق و معوقات کارگران پیمانکاری شهرداری تاکید کرد.

افشین حبیب‌زاده در تذکری به شهردار گفت: یکی از دستاوردهای شورای پنجم تعیین تکلیف قراردادهای کارگران حوزه پیمانکاری و الزام رعایت حداقل های قانونی در قرار دادها بود که متاسفانه از ابتدای سال توجه چندانی به رعایت بخشنامه بهسازی وضعیت نیروهای حجمی از سوی پیمانکاران طرف قرارداد و نظارت جدی از سوی مدیران شهرداری صورت نپذیرفته است.

حبیب زاده افزود: بر اساس بازدیدهای به عمل آمده و گفت و گو با کارگران حوزه های مختلف به ویژه حوزه خدمات شهری هنوز بسیاری از پیمانکاران مصوبه شورای عالی کار در خصوص حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ که حداقل دریافتی ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است را به طور کامل رعایت نمی کنند و رقم هایی به مراتب پایین تر را به کارگران پرداخت کرده و در صورت اعتراض نیز آنها را تهدید به اخراج می کنند.

وی ادامه داد: به نظر می رسد عدم رعایت حداقل های قانونی از سوی پیمانکاران همچون عدم ارایه یک نسخه از قرارداد، صدور فیش حقوقی، پرداخت اضافه کاری و … به دلیل کسب منفعت بیشتر آنها باشد. حال آنکه می طلبد برای جلوگیری از تضییع حقوق کارگران، نظارت های جدی تری از سوی کارفرمایان بر روند رعایت حداقل های قانونی در هنگام تنظیم قرارداد و پرداخت ها، صورت پذیرد.

حبیب زاده تاکید کرد: عدم نظارت مدیران شهری موجب گردیده هنوز برخی از پیمانکاران عیدی و سنوات سال گذشته را پرداخت ننموده و حتی در واریز حق بیمه های کارگران نیز اهمال نمایند. بسی جای تاسف است که تازه روز گذشته یعنی ۲۱ تیرماه ۱۴۰۰، حقوق خردادماه برخی از کارگران حداقل بگیر به آنها پرداخت گردید.

معوقات مزدی و مشکلات آتشنشانان زاهدان

به گزارش خبرگزاری فارس، جمعی از آتش نشانان زاهدان در نامه ای از معوقات مزدی و مشکلات کار خود گلایه کردند.

در بخشی از این نامه آمده است، با تشخیص مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۷ و تصویب شغل آتش نشانی به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان آور، همچنان این قشر زحمتکش از مزایای این شغل در آتش نشانی شهرستان زاهدان بی بهره اند. این در حالی است که در اکثر کلان شهرهای کشور با مصوبه شورای اسلامی آن شهرها، آتش نشانان از مزایای مشاغل سخت و زیان آور بهره مند شده اند.

در همین رابطه، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان با ادعای اینکه حق و حقوق هیچ یک از کارمندان آتش نشانی در سال ۱۴۰۰ عقب نمانده و مانده معوقات و حقوقی که عنوان شده مربوط به سال ۹۶ است. افزود: یکسری معوقات کارمندی و کارگری مربوط به قبل از سال۹۶ مانده است.

خسرو سراوانی مدعی شد: تیم جدید شهرداری از سال ۹۶ به بعد که مستقر شده کامل و بطور منظم حق و حقوق خود را دریافت کرده اند و حتی رفاهیات و حق مسولیت ها نیز کامل پرداخت شده است.

سراوانی خاطرنشان کرد: با هماهنگی شهردار و شورای شهر برای پرداخت معوقات موجود مکاتبات لازم به همراه اسناد لازم ارسال شده به محض تأمین اعتبار پرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه از روزی که آمده‌ام تا امروز صرفا حقوق کارمندان و کارگران شهرداری در ماه گذشته پرداخت نشده است ادامه داد: بخش عمده ای از درآمدهای شهرداری‌ که برابر قانون تعریف شده مثل ساخت و ساز، اصناف و… تحت الشعاع کرونا قرار گرفته است.

سراوانی یادآور شد: مبلغ کل معوقات مطرح شده ۶ میلیارد تومان بود که با پیگیری های صورت گرفته بخش عمده آن پرداخت شده و به مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان رسیده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دومین نشست «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون با حضور فعالان حقوق زنان برگزار شد

  دومین نشست انستیتو «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون شهر واشنگتن، روز هفدهم شهریور به صورت مجازی با عنوان «زنان در خط مقدم، استراتژی‌های تغییر» برگزار شد. این نشست میزبان نرگس محمدی، نرگس منصوری، و گیتی پورفاضل، سه تن از فعالان حقوق زنان و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴، از داخل ایران بود که به راه‌کارهای تغییر وضعیت زنان در ایران پرداختند. گیتی پورفاضل، حقوق‌دان، یکی از مهمانان ویژه این نشست بود. او که از مرداد ۹۹ زندانی بوده است، به دلیل ابتلا به کرونا در مرخصی به سر می‌برد و به زندان باز خواهد گشت. خانم پورفاضل در این نشست گفت: «تشکل‌های زنان باید روز به روز بیشتر شود. اکنون تشکل‌هایی مثل مادران صلح داریم که قدم‌های موثری بر می‌دارند و اعتراض می‌کنند و باید مجددا آن ارگان‌ها و سازمان‌هایی که قبلا داشتیم دوباره زنده کنیم.» او برای نمونه به «اتحادیه زنان حقوق‌دان که شادروان دکتر مهرانگیز منوچهریان راه‌اندازی کرده بود و عضو اتحادیه بین‌المللی زنان حقوق‌دان بود» اشاره کرد و گفت: «ما می‌توانستیم مسائل حقوقی خود، از جمله مواردی که تضییع حقوق زنان بود، را به جامعه جهانی

خانواده‌های وکلای بازداشتی: در بی‌خبری مطلق هستیم

  خانواده‌های مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی در نامه‌ای به روسای سه قوه اعلام کردند که «در بی خبری مطلق از وضعیت این سه وکیل و فعال مدنی، مورد هجوم خبرهای ضد و نقیض و سناریوسازیهای مغرضانه و فشار و تهدید و جوسازی روانی» قرار گرفته‌اند. روز شنبه ۲۳ مرداد ماه، مهدی محمودیان، فعال مدنی و مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، محمدرضا فقیهی، مریم فرا افراز و لیلا حیدری، وکلای دادگستری، بازداشت شدند و علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، در توئیتی اعلام کرد که افراد بازداشت شده «در حال برگزاری جلسه‌ای به منظور شكايت از برخی مسئولان در موضوع کرونا» بوده‌اند. ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، روز سه‌شنبه ۹ شهریور اتهام بازداشت شدگان را به «اخلال در نظم» و برخی جرایم علیه امنیت ملی اعلام کرد. هرچند طی روزهای بعد تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند اما مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان همچنان در بازداشت به سر می‌برند و خبری از وضعیت آنها در دست نیست. خانواده‌های آنها روز پنج‌شنبه، ۱۸ شهریور ماه با انتشار نامه‌ای خطاب به روسای سه قوه نوشته‌اند: «در کشوری که تحت قانون اساسی اداره می شو

بیش از سه هزار دانش آموز عشایری کشور از تحصیل بازمانده اند

  مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. به گفته وی بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است. به نقل از ایلنا، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. سیفی در این خصوص گفت: “بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است”. وی افزود: “اکنون بیش از ۷۵ هزار و ۷۴۳ نفر از دانش آموزان عشایری به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، از اتصال به شبکه شاد، جهت استفاده از آموزش مجازی محروم هستند و در سالی که گذشت ۷۲ درصد مدارس عشایری ما خدمات آموزشِ حضوری ارائه دادند. استان‌هایی که دارای زیرساخت‌های بهتری برای دسترسی به اینترنت بودند، بالاترین آمار کلاس غیرحضور