رد شدن به محتوای اصلی

وزیر بهداشت: فوتی‌های کرونا در مقایسه با جنگ ایران و عراق بیشتر است


 

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران با مقایسه آمار قربانیان کرونا در ایران گفته است در ۸ سال جنگ ایران و عراق «۲۳۰ هزار تا ۲۴۰ هزار» نفر کشته شدند ولی در ۱۸ ماه شیوع کرونا در ایران «۱۱۳ هزار نفر» کشته شده‌اند و بر این اساس آمار قربانیان کرونا در مقایسه با جنگ «بیشتر بوده است».

او که در جلسه ستاد مقابله با کرونا در قزوین سخن می‌گفت، قربانی شدن روزانه ۶۰۰ نفر را «فاجعه بسیار بزرگ» خوانده است و گفته که در ماه‌های آینده «شدت معضل کرونا» کم شود.

آمار «۱۱۳ هزار نفر» را وزارت بهداشت به صورت رسمی اعلام کرده است و برخی نهاد مانند سازمان نظام پزشکی ایران تعداد قربانیان کرونا در ایران را سه تا چهار برابر آمار رسمی می‌دانند که در این صورت تعداد قربانیان کرونا در ۱۸ ماه گذشته بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ هزار نفر است که ۲ برابر هشت سال جنگ ایران و عراق می‌شود.

بهرام عین‌اللهی که پیش از رسیدن به سمت وزارت بهداشت در حمایت از فرمان منع واردات واکسن کرونای بریتانیایی و آمریکایی نامه امضا کرده بود، در سخنان تازه خود راه‌حل بحران کرونا را واکسن دانسته و گفته است: «در حال حاضر هر بیمار کرونایی به طور متوسط حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان هزینه درمانی دارد در حالیکه با یک واکسن ۹ دلاری می‌توان از شدت بیماری و مرگ و میر بیماران پیشگیری کرد».

او بدون اشاره به جزییات گفته است «شنیده بودیم که می‌گفتند واکسن به ما نمی‌دهند» ولی «واردات واکسن برای کشور از جایی انجام شد که اصلا فکر نمی کردیم».

بر اساس آخرین گزارش کمرگ ایران که روز جمعه ۱۹ شهریور منتشر شده است، در طول ۶ ماه گذشته حدود ۴۷ میلیون دوز واکسن کرونا وارد ایران شده است که ۸۰ درصد واکسن‌های وارداتی سینوفارم چین بوده است.

بیش از ۷۰ درصد واکسن کرونا در ماه‌های مرداد و شهریور امسال وارد شده است و پیش از آن مقام‌های حکومت ایران با اعلام دلایل مختلف مانند تحریم‌ یا مشکلات فنی، از ناتوانی در واردات واکسن سخن می‌گفتند.

مقام‌های حکومت ایران به ویژه ستاد اجرایی فرمان امام در ماه‌های گذشته وعده داده بودند که تا پایان شهریور ماه امسال ۵۰ میلیون دوز واکسن داخلی تولید و توزیع می‌کنند که براساس آخرین آمار این نهاد فقط ۸ میلیون دوز واکسن تولید کرده است که از این تعداد نیز ۴ میلیون دوز به وزارت بهداشت داده است.

در هفته‌های اخیر برخی نمایندگان مجلس فاش کرده‌اند که علت تاخیر در واردات واکسن این بوده است که واکسن داخلی تولید و توزیع شود.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دومین نشست «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون با حضور فعالان حقوق زنان برگزار شد

  دومین نشست انستیتو «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون شهر واشنگتن، روز هفدهم شهریور به صورت مجازی با عنوان «زنان در خط مقدم، استراتژی‌های تغییر» برگزار شد. این نشست میزبان نرگس محمدی، نرگس منصوری، و گیتی پورفاضل، سه تن از فعالان حقوق زنان و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴، از داخل ایران بود که به راه‌کارهای تغییر وضعیت زنان در ایران پرداختند. گیتی پورفاضل، حقوق‌دان، یکی از مهمانان ویژه این نشست بود. او که از مرداد ۹۹ زندانی بوده است، به دلیل ابتلا به کرونا در مرخصی به سر می‌برد و به زندان باز خواهد گشت. خانم پورفاضل در این نشست گفت: «تشکل‌های زنان باید روز به روز بیشتر شود. اکنون تشکل‌هایی مثل مادران صلح داریم که قدم‌های موثری بر می‌دارند و اعتراض می‌کنند و باید مجددا آن ارگان‌ها و سازمان‌هایی که قبلا داشتیم دوباره زنده کنیم.» او برای نمونه به «اتحادیه زنان حقوق‌دان که شادروان دکتر مهرانگیز منوچهریان راه‌اندازی کرده بود و عضو اتحادیه بین‌المللی زنان حقوق‌دان بود» اشاره کرد و گفت: «ما می‌توانستیم مسائل حقوقی خود، از جمله مواردی که تضییع حقوق زنان بود، را به جامعه جهانی

خانواده‌های وکلای بازداشتی: در بی‌خبری مطلق هستیم

  خانواده‌های مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی در نامه‌ای به روسای سه قوه اعلام کردند که «در بی خبری مطلق از وضعیت این سه وکیل و فعال مدنی، مورد هجوم خبرهای ضد و نقیض و سناریوسازیهای مغرضانه و فشار و تهدید و جوسازی روانی» قرار گرفته‌اند. روز شنبه ۲۳ مرداد ماه، مهدی محمودیان، فعال مدنی و مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، محمدرضا فقیهی، مریم فرا افراز و لیلا حیدری، وکلای دادگستری، بازداشت شدند و علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، در توئیتی اعلام کرد که افراد بازداشت شده «در حال برگزاری جلسه‌ای به منظور شكايت از برخی مسئولان در موضوع کرونا» بوده‌اند. ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، روز سه‌شنبه ۹ شهریور اتهام بازداشت شدگان را به «اخلال در نظم» و برخی جرایم علیه امنیت ملی اعلام کرد. هرچند طی روزهای بعد تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند اما مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان همچنان در بازداشت به سر می‌برند و خبری از وضعیت آنها در دست نیست. خانواده‌های آنها روز پنج‌شنبه، ۱۸ شهریور ماه با انتشار نامه‌ای خطاب به روسای سه قوه نوشته‌اند: «در کشوری که تحت قانون اساسی اداره می شو

بیش از سه هزار دانش آموز عشایری کشور از تحصیل بازمانده اند

  مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. به گفته وی بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است. به نقل از ایلنا، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. سیفی در این خصوص گفت: “بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است”. وی افزود: “اکنون بیش از ۷۵ هزار و ۷۴۳ نفر از دانش آموزان عشایری به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، از اتصال به شبکه شاد، جهت استفاده از آموزش مجازی محروم هستند و در سالی که گذشت ۷۲ درصد مدارس عشایری ما خدمات آموزشِ حضوری ارائه دادند. استان‌هایی که دارای زیرساخت‌های بهتری برای دسترسی به اینترنت بودند، بالاترین آمار کلاس غیرحضور