رد شدن به محتوای اصلی

فراخوان گزارشگران: جان هزاران شهروند افغانستان در خطر است! تنهایشان نگذاریم!


 

دول خارجی تا کنون بخش بزرگی از وابستگان خود را از طریق مسیرهای هوایی از این کشور خارج کرده اند و بیم آن میرود که بزودی امکان پرواز و سفرهای زمینی به محلی امن بکلی از این کشور برای شهروندان آن قطع شود.
ما بر این باوریم که مقاومتی گسترده نیز از سوی مردم افغانستان در برابر ارتجاع به قدرت رسیده, صورت خواهد گرفت و بدینوسیله همبستگی خود را با این جبهه اعلام مینمائیم و از جامعه بین الملل نیز چنین انتظاری داریم

****

خطاب به بشریت مترقی و احزاب وسازمان های مدافع حقوق انسان ها
در شرایطی که هزاران نفر در  مسیرهای خروجی کشور افغانستان و بویژه فرودگاه کابل در جستجوی هرگونه راه نجات و برای تامین جانی خود در برابر ارتجاع بازگشته و مسلح طالبانی میباشند.
در شرایطی که دول غربی و در راس آن آمریکا پس از بیست سال بناگاه! نیروهای نظامی خود را از این کشور بیرون کشیده و هزاران همراه و کارکنان افغانستانی نهادهای خود را در آن منطقه در برابر نیروهای تا دندان مسلح و خشن طالبان تنها گذاشته اند.
در شرایطی که خطر اعدام, شکنجه و سنگسارهزاران روزنامه نگار, خبرنگار, زنان و دختران, فعالان نهادهای مدنی و حقوق بشری را بشدت تهدید میکند.
وظیفه انسانی همه ماست تا با پشتیبانی از تمامی آنها که در جستجوی حمایت بین المللی و امنیت جانی خود هستند, دفاع کنیم و آنان را تنها نگذاریم.
تصاویر و ویدئو های منتشر شده در فضای مجازی اوضاع فاجعه بار انسانها را در این کشور بخوبی تصویر میکند و نشان میدهد که هرچه سریعتر جامعه بین الملل میبایستی به یاری آنان بشتابد.
دول خارجی تا کنون بخش بزرگی از وابستگان خود را از طریق مسیرهای هوایی از این کشور خارج کرده اند و بیم آن میرود که بزودی امکان پرواز و سفرهای زمینی به محلی امن بکلی از این کشور برای شهروندان آن قطع شود.
ما بر این باوریم که مقاومتی گسترده نیز از سوی مردم افغانستان در برابر ارتجاع به قدرت رسیده, صورت خواهد گرفت و بدینوسیله همبستگی خود را با این جبهه اعلام مینمائیم و از جامعه بین الملل نیز چنین انتظاری داریم.
ما فعالین سیاسی, اجتماعی و فرهنگی, احزاب و سازمانها, رسانه ها خواستار واکنش سریع مجامع بین المللی مدافع حقوق بشر و کلیه ازادگان به وضعیت هزاران شهروند افغانستان که در دام تحجر غالب قرار گرفته اند میباشیم. وظیفه انسانی همه ماست تا  از تمامی آنها که در جستجوی حمایت بین المللی و امنیت جانی خود هستند, دفاع کنیم و آنان را تنها نگذاریم

گزارشگران

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

دومین نشست «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون با حضور فعالان حقوق زنان برگزار شد

  دومین نشست انستیتو «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جورج تاون شهر واشنگتن، روز هفدهم شهریور به صورت مجازی با عنوان «زنان در خط مقدم، استراتژی‌های تغییر» برگزار شد. این نشست میزبان نرگس محمدی، نرگس منصوری، و گیتی پورفاضل، سه تن از فعالان حقوق زنان و از امضاکنندگان بیانیه ۱۴، از داخل ایران بود که به راه‌کارهای تغییر وضعیت زنان در ایران پرداختند. گیتی پورفاضل، حقوق‌دان، یکی از مهمانان ویژه این نشست بود. او که از مرداد ۹۹ زندانی بوده است، به دلیل ابتلا به کرونا در مرخصی به سر می‌برد و به زندان باز خواهد گشت. خانم پورفاضل در این نشست گفت: «تشکل‌های زنان باید روز به روز بیشتر شود. اکنون تشکل‌هایی مثل مادران صلح داریم که قدم‌های موثری بر می‌دارند و اعتراض می‌کنند و باید مجددا آن ارگان‌ها و سازمان‌هایی که قبلا داشتیم دوباره زنده کنیم.» او برای نمونه به «اتحادیه زنان حقوق‌دان که شادروان دکتر مهرانگیز منوچهریان راه‌اندازی کرده بود و عضو اتحادیه بین‌المللی زنان حقوق‌دان بود» اشاره کرد و گفت: «ما می‌توانستیم مسائل حقوقی خود، از جمله مواردی که تضییع حقوق زنان بود، را به جامعه جهانی

خانواده‌های وکلای بازداشتی: در بی‌خبری مطلق هستیم

  خانواده‌های مهدی محمودیان، مصطفی نیلی و آرش کیخسروی در نامه‌ای به روسای سه قوه اعلام کردند که «در بی خبری مطلق از وضعیت این سه وکیل و فعال مدنی، مورد هجوم خبرهای ضد و نقیض و سناریوسازیهای مغرضانه و فشار و تهدید و جوسازی روانی» قرار گرفته‌اند. روز شنبه ۲۳ مرداد ماه، مهدی محمودیان، فعال مدنی و مصطفی نیلی، آرش کیخسروی، محمدرضا فقیهی، مریم فرا افراز و لیلا حیدری، وکلای دادگستری، بازداشت شدند و علی مجتهدزاده، وکیل دادگستری، در توئیتی اعلام کرد که افراد بازداشت شده «در حال برگزاری جلسه‌ای به منظور شكايت از برخی مسئولان در موضوع کرونا» بوده‌اند. ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضائیه، روز سه‌شنبه ۹ شهریور اتهام بازداشت شدگان را به «اخلال در نظم» و برخی جرایم علیه امنیت ملی اعلام کرد. هرچند طی روزهای بعد تعدادی از بازداشت‌شدگان آزاد شدند اما مصطفی نیلی، آرش کیخسروی و مهدی محمودیان همچنان در بازداشت به سر می‌برند و خبری از وضعیت آنها در دست نیست. خانواده‌های آنها روز پنج‌شنبه، ۱۸ شهریور ماه با انتشار نامه‌ای خطاب به روسای سه قوه نوشته‌اند: «در کشوری که تحت قانون اساسی اداره می شو

بیش از سه هزار دانش آموز عشایری کشور از تحصیل بازمانده اند

  مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. به گفته وی بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است. به نقل از ایلنا، مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش از وجود سه هزار و ۶۲۶ دانش آموز بازمانده از تحصیل در میان دانش آموزان عشایر خبر داد. سیفی در این خصوص گفت: “بیشترین تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل مربوط به استان آذربایجان غربی با ۱۰۶۱ دانش آموز، استان لرستان با ۵۶۶ دانش آموز و کرمان با ۲۶۵ دانش آموز است”. وی افزود: “اکنون بیش از ۷۵ هزار و ۷۴۳ نفر از دانش آموزان عشایری به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، از اتصال به شبکه شاد، جهت استفاده از آموزش مجازی محروم هستند و در سالی که گذشت ۷۲ درصد مدارس عشایری ما خدمات آموزشِ حضوری ارائه دادند. استان‌هایی که دارای زیرساخت‌های بهتری برای دسترسی به اینترنت بودند، بالاترین آمار کلاس غیرحضور